Cruiser79

Flavour Sluts Shake n Vape

1 Δημοσίευση σε αυτό το θέμα

Με την θέση σε ισχύ και έναρξη εφαρμογής των Νόμων περί επιβολής ΕΦΚ στα έτοιμα υγρά αναπλήρωσης καθώς και της ενσωμάτωσης της TPD στο Εθνικό μας Δίκαιο, ήταν απλά θέμα χρόνου να στραφεί η αγορά προς τη λύση των υγρών τύπου SnV. Μην με παρεξηγήσετε, προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Δοκιμάζω συνεχώς τέτοια υγρά τον τελευταίο καιρό και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ούτε ένα το οποίο να είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Όλα μα όλα χρειάζονται μια κάποια περίοδο ομογενοποίησης.

Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης λοιπόν, γνώρισα το Στράτο, που συνεχίζει επάξια τη λειτουργία της γνωστής σε όλους μας Nexxton. Αφού είπαμε πολλά και διάφορα, ήρθε και η ώρα των δοκιμών. Στα πεταχτά, με εργοστασιακούς ατμοποιητές και αφού έχουν περάσει από τα πνευμόνια μου καμιά 200ριά υγρό εκείνο το Σ/Κ, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη οπότε ο Στράτος φρόντισε να μου δώσει δουλειά από το σπίτι. Έτσι, πήρα στις αποσκευές μου μεταξύ άλλων και 4 από τις 7 γεύσεις της σειράς Flavor Sluts την οποία προς το παρόν τουλάχιστον, βρίσκουμε αποκλειστικά εκεί. Το κάθε πακέτο, αποτελείται από ένα μπουκάλι των 60ml που περιέχει ήδη 35ml μηδενική VG της Pink Mule και ένα μπουκαλάκι με 15ml άρωμα. Προσωπικά θεωρώ αυτό το είδος πακέτου ως το λιγότερο παραμετροποιήσιμο καθώς στην περίπτωση που θέλουμε παραπάνω νικοτίνη από 3.3mg/ml θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τη μηδενική βάση του μεγάλου μπουκαλιού. Το ίδιο συμβαίνει και αν θέλουμε να αλλάξουμε την αναλογία PG/VG. Αυτό όμως είναι επιλογή της εκάστοτε εταιρείας. Επίσης προσωπικά, θα προτιμούσα το στυλ «μεγάλο μπουκάλι με το απαραίτητο άρωμα ήδη μέσα, που γεμίζει με τη βάση που θέλω». Από την άλλη, η μηδενική Pink Mule είναι εγγύηση και κάποιος που ξέρει από τα βασικά του ανακατέματος, μπορεί να την καβατζώσει και για μελλοντική χρήση! Σε κάθε ένα από τα 4 που θα δούμε παρακάτω, θα γράφω την αναλογία που χρησιμοποίησα, παρόλο που είναι η ίδια για όλα.

Bansi, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.34Ω, Cotton Candy

Αποφάσισα και εγώ να μπω στο κλίμα της εποχής και να χρησιμοποιήσω για τις δοκιμές μου ένα αεράτο εργαλείο στα 80W. Εννοείται πως πριν τα δοκίμασα και σε άλλους πιο σφιχτούς ατμοποιητές και έφτασα στο συμπέρασμα ότι μια χαρά παίζουν και σε μεγάλα γκάζια ώστε να σχηματίσω σωστή άποψη. Χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασία, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. 

Η εταιρεία μας μιλάει για μια δροσερή φρουτοσαλάτα από καρπούζι, ώριμες φράουλες και ακτινίδιο. Το άρωμα από το μπουκαλάκι, αφήνει ξεκάθαρη τη φράουλα και το καρπούζι, ενώ το ακτινίδιο όχι και τόσο. Δυστυχώς αφήνει και μια χημική αίσθηση, πράγμα όχι και τόσο παράξενο ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με φράουλα. Ας είμαστε ρεαλιστές όμως, άρωμα είναι, όχι φυσικός χυμός. Στάξιμο στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε να δούμε τι έχει να μας πει.

Ωραία και γλυκιά φράουλα που θυμίζει ζελεδάκι και αρώματα καρπουζιού φτάνουν από το drip tip μέχρι τις κάτω περιοχές των πνευμόνων με αυτό το υγρό! Είναι τόσο ευχάριστα γλυκό που νιώθω κάποιες τύψεις, ότι και καλά παραβαίνω τη χωρίς υδατάνθρακες διατροφή μου. Χρειάστηκε να κλείσω στο μισό τις τρύπες για να προσομοιώσω MTL τζούρα ώστε να δω τη ρινική εισπνοή αλλά τα κατάφερα. Εκεί το καρπούζι περνάει μπροστά με τη φράουλα να ακολουθεί, το ακτινίδιο ακόμα να αγνοείται. Στην εκπνοή από τη μύτη, επιτέλους εμφανίστηκε και αυτό. Παρέα με το καρπούζι κατά κύριο λόγο. Για χτύπημα και ντουμάνι δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να πω καθώς αυτά εξαρτώνται από τις κατασκευαστικές προτιμήσεις του καθενός. Ε, αν δεν είχε και ντουμάνι στα 80W, θα πέταγα τον ψοφιοκούνελο από το παράθυρο. Και είναι και δανεικός! Η επίγευσή του είναι φανταστική, σαν να έχει λιώσει καραμέλα φράουλα στη γλώσσα και σκάει κατά κύματα. Πολλή γλύκα αλλά καθόλου λιγωτική ή μπουχτιστική. Και να σας πω κάτι? Ταιριάζει πολύ καλά με Freddo Espresso. Πράγμα όχι σύνηθες για φρουτένια υγρά, πλην λεμονιού ή μήλου.

85/100 από μένα, και ένα πολύ καλό υγρό. Με χάλασε υποκειμενικά η χημική μυρωδιά αλλά δεν επηρεάζει ευτυχώς το γευστικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα λίγο παραπάνω ακτινίδιο στο υγρό καθώς θεωρώ ότι η αύξηση της οξύτητας από μια τέτοια προσθήκη, θα έδινε άλλη διάσταση στο υγρό.

Funky Monkey, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.34Ω, Cotton Candy

Καθάρισμα του κούνελου, νέα βαμβάκια και πάμε να δούμε το δεύτερο υγρό, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία περιέχει μπανάνες, άλλα ώριμα φρούτα και μια δόση κρέμας. Το άρωμα από το μπουκαλάκι, έχει κυρίαρχη την μπανάνα σε στυλ κρέμας και νομίζω επίσης ότι αναγνώρισα και πράσινο μήλο. Χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασία, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Στάξιμο στον ατμοποιητή και πάμε να το δούμε και από κοντά.

Πράγματι, η μπανάνα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του υγρού. Ενδέχεται να υπάρχει και λίγο μήλο, όπως και αχλάδι. Το κομμάτι που με μπέρδεψε περισσότερο είναι αυτό το οποίο δίνει μία κάπως γήινη αίσθηση στο υγρό, τείνω να πιστέψω ότι είναι φράουλα τύπου ripe. Θα έλεγα επίσης ότι έχει και κάποια αρώματα πορτοκαλιού, μπορεί να είναι απλά ευσεβής πόθος όμως. Τη μπανάνα αναγνώρισα και στην απόπειρα ρινικής εισπνοής, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη κυριαρχεί η μπανάνα, νότες βανίλιας και μία απροσδιόριστη οξύτητα. Η επίγευση είναι υπόγλυκη και μικρή σε διάρκεια, με τελικό αποτέλεσμα που μοιάζει με μπανάνα και βανίλια. Για ντουμάνι και χτύπημα, μην τα ξαναλέμε, στο χέρι και τη μπαταρία του καθενός είναι. Νομίζω ότι οι μαμάδες της ατμιστικής κοινότητας θα θυμηθούν φρουτόκρεμες!

Δεν το βρήκα τόσο καλό όσο το προηγούμενο, θεωρώ ότι είναι μπερδεμένο χωρίς ξεκάθαρο προφίλ. Ίσως με την αφαίρεση κάποιων φρούτων και την προσθήκη άλλων, να δώσει πολύ περισσότερο. Οδηγός, η φρουτόκρεμα! 77/100

Castle Rock, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.34Ω, Cotton Candy

Ξανά καθάρισμα, ξανά βαμβάκια και πάμε να δούμε το τρίτο της σειράς. Για καβουρντισμένο αμύγδαλο, καρύδα, βανίλια και Bourbon διαβάζω και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ «βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει»... Το άρωμα από το μπουκαλάκι, ξυπνάει μνήμες και ανατριχίλα. Ψημένη καρύδα, βανίλια και αλκοόλ με γυρνάνε τρία χρόνια πίσω, τότε που πραγματικά προσκύνησα τη δημιουργικότητα μιας καλιφορνέζικης εταιρείας. Περασμένα μεγαλεία. Αυτές τις μνήμες πρέπει να τις καταπιέσω, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αλλιώς. Χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασία, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Στάξιμο, προσευχή σε τρεις διαφορετικές θρησκείες και πάμε για τη δοκιμή.

Το πρώτο πράγμα που σκάει στο στόμα, είναι το αμύγδαλο. Πολύ αμύγδαλο με υφή ψημένου, είναι πολύ εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς αυτό γιατί στα υγρά αναπλήρωσης αν το αμύγδαλο δεν είναι ψημένο, βγάζει νότες amaretto. Αυτό, ακολουθείται από μία γλυκάδα που γεμίζει το στόμα, για να αφήσει τη θέση του στο κορυφαίο χαρακτηριστικό του υγρού, την καρύδα. Όσο ουδέτερος και αν θέλω να είμαι, όσες απόπειρες έγιναν για την αντιγραφή του πασίγνωστου υγρού, έπασχαν στην καρύδα που έδινε μία ωμή αίσθηση. Εδώ, η καρύδα αφήνει όλα αυτά τα στοιχεία που μου θυμίζουν εκείνες τις ωραίες μέρες του 2014. Όλα αυτά δένουν υπέροχα από την αίσθηση του αλκοόλ. Δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω αν πρόκειται για Kentucky Bourbon, ουίσκι μπόμπα από το Λαγανά ή κάτι άλλο συγκεκριμένο. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραία δεμένο σύνολο. Στην εισπνοή από τη μύτη, το ουίσκι ή bourbon είναι πολύ αισθητό ενώ ακολουθείται από τα άλλα στοιχεία του υγρού. Στη ρινική εκπνοή, καρύδα και αλκοόλ. Η επίγευση τώρα, είναι φανταστική. Ψημένη καρύδα και βανίλια γεμίζουν το στόμα για πολύ ώρα, αίσθηση που κλείνει με αμύγδαλο και γλύκα. Για ντουμάνι και χτύπημα, στο χέρι σας παιδιά. Μόνο σε αυτό το υγρό, θα κάνω τη σύγκριση με το Φαινόμενο το οποίο έπαιζε φανταστικά το παλιό, το καλό, το πρόστυχο το καλιφορνέζικο. Απλά, δεν. Ένα γλυκό συνοθύλευμα με όλες τις γεύσεις παρούσες, αλλά πνιγμένες από την πολλή γλυκερίνη. Το κουνέλι έδωσε τα ρέστα του.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μου άρεσε μια στάλα. Αν χαμηλώσει και λίγο η περιεκτικότητα σε αμύγδαλο και αυξηθεί ελάχιστα η καρύδα, θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, η χρήση brown sugar αντί για sweetener (σουκραλόζη μάλλον), θα ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα. 92/100

Smoke Swirl, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.34Ω, Cotton Candy

Άφησα για τελευταίο αυτό το υγρό καθώς το θεωρώ τη ναυαρχίδα από τα 4 που δοκίμασα. Για βελούδινο μίγμα καπνού με καραμέλα και ξηρούς καρπούς μας μιλάει η εταιρία. Και το άρωμα από το μπουκαλάκι, δεν τους διαψεύδει. Είναι καθαρό το άρωμα του RY4 και ίσως και κάποιο άλλο καπνικό, με ψημένα αρώματα, ίσως Cavendish. Ταυτόχρονα, μια παχιά καραμέλα με πλήρη απουσία βουτύρου παρέα με φουντούκι. Χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασία, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Καθάρισα, βαμβάκωσα και έσταξα. Πάμε να δούμε τι έχει να μας πει.

Με την πρώτη τζούρα, το στόμα γεμίζει γλυκάδα και καπνό. Το κύριο καπνικό του στοιχείο, είναι όντως RY, αποφεύγω να πω double καθώς πιστεύω ότι η γλυκάδα του παρέα με την καραμέλα θα ήταν άκρως μπουχτιστική. Προς το τέλος της τζούρας, το στόμα γεμίζει καραμέλα με παχιά υφή που μοιάζει στην ουσία με butterscotch αλλά χωρίς ίχνος γάλακτος ή βουτύρου. Ταυτόχρονα, έρχονται στο στόμα ξηροί καρποί χωρίς να μπορεί να είναι αισθητή η ακριβής σύσταση. Αυτό που οι σύμμαχοι ονομάζουν nutty. Τείνω παρόλα αυτά προς το φουντούκι καθώς τα ψημένα του αρώματα είναι συνήθως πιο αισθητά. Στην προσομοίωση ρινικής εισπνοής, η καραμέλα και το RY καλύπτουν τα πάντα, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη μένουν τα ψημένα κομμάτια από τους ξηρούς καρπούς. Η επίγευσή του είναι γλυκιά με νότες καραμέλας και το RY να μένει στο στόμα για ώρα. Για ντουμάνι και χτύπημα, παίξτε μπάλα ελεύθερα!

Αυτό στο οποίο διαφέρει αυτό το υγρό με άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις, είναι η υφή της καραμέλας. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι όσοι το δοκίμασαν (και μου ρούφηξαν κάμποσο πρέπει να ομολογήσω). Θα ήθελα λίγο λιγότερη γλύκα και θα πρότεινα στην εταιρεία να πειραματιστεί και με αλατισμένη καραμέλα. Για κάποιους αυτή έχει γίνει μόδα μόνο τα τελευταία χρόνια, όμως θεωρώ ότι με τα υπόλοιπα στοιχεία του υγρού θα ταιριάξει πολύ καλά. 92/100

Πάμε τώρα στα επιμέρους κομμάτια της σειράς. Το κόστος του είναι στα €12,90 που με την προϋπόθεση ότι θα χρειαστεί και ένα μπουστεράκι των €4,50, ανεβαίνει στα €17,40. Αν κάποιος ατμίζει παραπάνω νικοτίνη, ξεφεύγουμε. Αν υποθέσουμε τώρα ότι τα φθηνά 30μελα έτοιμα κόστιζαν από 9-11 ευρώ, εδώ έχουμε 60ml με ένα σχετικά λογικό κόστος. Κόστος που θα πλήρωνα ευχαρίστως για τα 2 τελευταία, λίγο σφιγμένα για το πρώτο και μάλλον δύσκολα για το δεύτερο. Τα τρία που δεν δοκίμασα, λέγονται Boogie Mellon, Lemon Art και Milf Juice. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να έχω την ευκαιρία. Να ευχαριστήσω το Στράτο και τη Nexxton για την εμπιστοσύνη τους και ας καθυστέρησα σχεδόν ένα μήνα να τα αναλύσω. Εντός των ημερών, ελπίζω να προλάβω να γράψω και για τη σειρά GOD’s και Uprising επίσης.

Αυτά και όσα άλλα έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα βρείτε και στο blog μου.

cruiser79banner.jpg

Αρέσει σε 3 άτομα

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Χρειάζεται να είστε χρήστης για να μπορέσετε να σχολιάσετε

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.


Συνδεθείτε τώρα