Cruiser79

God's Liquid Shake n Vape

1 Δημοσίευση σε αυτό το θέμα

Ώρα να δούμε και τη δεύτερη σειρά με την οποία με φιλοδώρησε ο Στράτος από τη Nexxton στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Και το όνομα αυτής, God’s Liquid. Κινείται στο ίδιο παρουσιαστικό με τη σειρά Flavor Sluts, δηλαδή μπουκαλάκι 60ml το οποίο περιέχει 35ml μηδενικής Pink Mule VG και μπουκαλάκι με 15ml άρωμα διαλυμένο σε PG. Αν κάποιος ατμίζει μηδενικά ή τριάρια υγρά, δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς στη μεν πρώτη περίπτωση απλά προσθέτει 10ml μηδενική βάση της αρεσκείας του ενώ στη δεύτερη αμολάει στο υγρό ένα booster 20ρι και καθάρισε. Επιπλέον «μαγειρέματα» θα χρειαστούν αν κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερη περιεκτικότητα νικοτίνης, ή αλλαγή στα ποσοστά VG/PG, οπότε και πρέπει να ξεκινήσει να αφαιρεί από τη μηδενική βάση του μπουκαλιού. Εντάξει, δεν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά ξεφεύγει ενίοτε από τη φιλοσοφία plug n vape την οποία προτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των ατμιστών, αυτοί που δεν ασχολούνται όσο άλλοι και αυτοί που απέχουν από ομάδες, φόρα κλπ... Technicalities όλα αυτά, οπότε πάμε στο δια ταύτα.
 
Η σειρά έχει μέχρι στιγμής 12 γεύσεις, επί το πλείστον καπνικές. Τις έξι από αυτές θα δούμε παρακάτω και ίσως στο μέλλον περιλάβω και τις υπόλοιπες.
 
Retro, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει ότι πρόκειται για «μία καπνική γεύση με βάση το γνωστό RY, απαλή καραμέλα και νότες από ξηρούς καρπούς που σίγουρα θα γίνει το νέο σας βασικό υγρό». Το πρώτο σοκ, έρχεται φέρνοντας το μπουκαλάκι στη μύτη, οπότε και έρχεται μια ανεπαίσθητη μυρωδιά φρουτώδους καπνικού, τόσο απαλή που μπορείς εύκολα να πιστέψεις ότι μπέρδεψες τα μπουκάλια και πρόκειται για σκέτη βάση. Δεν μας ενοχλεί αυτό οπότε φεύγουν άφθονες σταγόνες στο κουνέλι και πάμε να δούμε και τη γεύση.
 
Πράγματι, πρόκειται για ένα πολύ απαλό RY με μέτρια γλυκάδα και νότες καραμέλας. Ξηρούς καρπούς αυτούσιους δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα, αλλά είμαι σίγουρος ότι βοηθάνε σε αυτή την λίγο ξηρή αίσθηση η οποία έρχεται προς το τέλος της τζούρας και μετά την εκπνοή. Δεν είναι εύκολο να κάνεις ρινική εισπνοή στα 120W αλλά κάτι κατάφερα και ανίχνευσα πολύ καθαρό RY και καραμέλα. Στην εκπνοή από τη μύτη, τα καπνικά και λουλουδάτα αρώματα του RY κυριαρχούν και κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο πλούσια. Για χτύπημα δεν θα μιλήσω, είναι στο χέρι του καθενός. Για ντουμάνι, πάλι δεν θα μιλήσω καθώς με 70% γλυκερίνη και τόσα watt δεν θέλει και πολλή φαντασία ώστε να καταλάβει κανείς τα προβλήματα ορατότητας που δημιούργησα. Η επίγευση είναι απαλή, μέτριας διάρκειας και με αρκετή γλύκα πάνω στην καπνική της βάση.
 
Δεν νομίζω να γίνει το νέο μου βασικό υγρό, αυτό είναι η σκέτη βάση. Μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό ολοήμερο καπνικό χωρίς φρου φρου και κορδελάκια και αυτό ακριβώς που ψάχνει κάποιος με τον πρώτο καφέ της ημέρας, όταν ακόμα το στόμα είναι τσαρούχι. Μην περιμένετε να το ατμίσετε και να δείτε όραμα αγγέλων να κατεβαίνουν από τον ουρανό. Να περιμένετε να σας αρέσει η απλότητά του. 78/100
 
Soft Touch, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει ότι είναι «ελαφρύς ξανθός καπνός με μεταξένια γεύση. Το πιο ελαφρύ καπνικό υγρό της σειράς  για όσους δεν θέλουν έντονες γεύσεις καθώς και για νέους ατμιστές». Το μπουκαλάκι στη μύτη βέβαια, μας τα λέει λίγο διαφορετικά. Θυμίζει νοτισμένο ταμπάκο και κάποια άλλα γλυκά αρώματα τα οποία παραπέμπουν σε υγρά με ανατολίτικα χαρμάνια. Καθάρισμα ατμοποιητή, αλλαγή βάμβακος και πάμε.
 
Ίσως είμαι εγώ παράξενος, ίσως φταίει η VG, ίσως και το στήσιμο, όμως αυτό δεν είναι ελαφριά γεύση χωρίς εντάσεις. Ο καπνός θυμίζει μπασμά και είναι αρκετά ευχάριστος αλλά υπάρχει έντονη γλυκάδα και αρώματα που θυμίζουν τσάι με ζάχαρη ή αρμπαρόριζα. Στη ρινική εισπνοή, όση κατάφερα δηλαδή, αυτά τα καπνικά και λουλουδάτα στοιχεία γίνονται πιο έντονα ενώ στην εκπνοή από τη μύτη αυτή η αίσθηση τσαγιού απογειώνεται. Ντουμάνι και χτύπημα στο χέρι του καθενός, ενώ η επίγευση είναι απίστευτα σύντομη, χωρίς καθόλου ένταση και περιορίζεται σε μία ξηρότητα με καπνικό υπόβαθρο.
 
Είναι ένα υγρό το οποίο με ευχαρίστηση το ατμίζω ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις που μας δίνει. Θα πρότεινα την χρήση κάποιου πρόσθετου το οποίο να αφαιρέσει λίγο από τη γλύκα και να προσθέσει αυτό που λέμε «σώμα», απαραίτητο για κάθε σχετικά ουδέτερο καπνικό που σέβεται τον εαυτό του. 68/100
 
Dome, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει ότι είναι «Κλασικός συνδυασμός γλυκών καπνών με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και ένα  γευστικό μυστικό που το απογειώνει». Το άρωμα από το μπουκαλάκι είναι όντως απολαυστικό. Ξεχωρίζει το φουντούκι, το φιστίκι, όχι τόσο το καπνικό αλλά είναι εκεί, μάλλον καραμέλα και νομίζω και κάποιο φρούτο, μπανάνα ίσως. Καθάρισμα τον κούνελο για άλλη μια φορά και πάμε να το δούμε και γευστικά.
 
Εμ δεν είναι μπανάνα... Έπαιξα με τα watt από 80-120, ανοιγόκλεισα αέρηδες και έκανα και άλλα τρελά κόλπα. Ένα πολύ γλυκό καπνικό, όχι μπουχτιστικό με τα ξηροκάρπια να παίζουν πάλι το ρόλο του κομπάρσου, και το «μυστικό» συστατικό να δίνει ρέστα. Το οποίο πρέπει να είναι κονιάκ ή σκούρο ρούμι. Στην απόπειρα ρινική εισπνοής ενισχύθηκε αυτή η άποψή μου καθώς κάτι τρίχες μου τις έκαψε και έτσουξε λίγο, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, η αίσθηση άλλαξε σε αλκοόλ και καραμέλα. Ντουμάνι και χτύπημα, μην τα λέμε πάλι, παίξτε ελεύθερα. Η επίγευσή του, σαφώς πιο επίμονη από τα προηγούμενα, είναι γλυκιά, με αρώματα καπνού που μπορεί να θυμίσουν και burley, και κάποια περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
 
Σαφώς πιο έντονο από τα δύο προηγούμενα, απευθύνεται κυρίως σε όσους ζητούν κάπως πιο έντονα στοιχεία στον ατμό τους. Νομίζω ότι μια ενίσχυση θα την ήθελε το καπνικό του στοιχείο. 83/100
 
Old School, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει ότι πρόκειται για «Αμερικάνικα καπνά με ατόφια γεύση αρωματικού καπνού. Ένα σοβαρό καπνικό χαρμάνι για αυτούς που ξέρουν». Πράγματι, η μυρωδιά από το μπουκαλάκι φέρνει στο μυαλό κάτι μεταξύ Virginia, Kentucky, πούρο και καπνά Τοσκάνης. Έντονο και δυνατό άρωμα που δημιουργεί προσδοκίες «σκληρού» καπνικού. Αλλαγή βαμβάκια και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.
 
Και οι προσδοκίες επαληθεύτηκαν. Βαριά και έντονη καπνική γεύση, αυτό που οι περισσότεροι θα περιμέναμε ακούγοντας κάτι του στυλ American Blend. Kentucky θυμίζει περισσότερο με αρκετά ψημένα στοιχεία και μία ωραία γλυκάδα που δεν κουράζει σε κανένα σημείο. Μου θύμισε σε σημεία το American Tobacco της Liqua όταν είχε πρωτοβγεί. Στην ρινική εισπνοή, αυτά τα έντονα αρώματα γίνονται ακόμα πιο δυνατά ενώ στην εκπνοή από τη μύτη τα ίδια αρώματα μόνο πιο άτονα, πράγμα απολύτως φυσικό. Για ντουμάνι και χτύπημα, τα προβλεπόμενα, στο χέρι του καθενός. Η επίγευση, δεν έχει ένταση. Είναι μέτρια σε διάρκεια και έχει γλυκάδα, νότες από ξύλο και αφήνει μια ξηρή αίσθηση στο στόμα.
 
Ωραίο βαρύ καπνικό, που σε σημεία του θυμίζει πούρο. Λείπουν οι γήινες νότες και πολλά επιμέρους αρώματα, όμως δεν μπορούμε να το κρίνουμε αυτό καθώς δεν πωλείται ως υγρό που παρομοιάζει πούρο. Με μία φράση θα το χαρακτήριζα ως ότι πρέπει για μετά το φαγητό. Και καλή παρέα για τσίπουρα! Θα το ήθελα λίγο πιο πικρό και πιο πικάντικο. 83/100
 
Sertico, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει ότι πρόκειται για «ξερά ελληνικά χαρμάνια από  γνωστές ποικιλίες   συνδυασμένα στην τέλεια αναλογία. Το τσιγάρο του παππού το είπαν κάποιοι και θα συμφωνήσετε… απόλυτα». Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, ένα άρωμα με όχι καλές εντυπώσεις για μένα έρχεται στη μύτη. Σκληρό Virginia, αυτό που λέμε χορταρίλα σε όλο της το μεγαλείο. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο είναι η αλήθεια, αλλά θα την κάνω τη δοκιμή.
 
Η γεύση φτάνει στο 100% της μύτης για κακή μου τύχη, και μετά βίας κατάφερα να ολοκληρώσω τη τζούρα μου. Το Βιρτζίνια σε όλο του το μεγαλείο. Και εδώ έχουμε ένα κλασσικό παράδειγμα αντίστροφης «ταύτισης»: από τη στιγμή που δεν αρέσει σε μένα, θα αρέσει στα σίγουρα σε όσους προσκυνούν Βιρτζίνια. Εγώ δεν μπορώ με τίποτα να το ανεχτώ. Δεν ξέρω ποιανού παππού είναι το τσιγάρο, σίγουρα όχι του συχωρεμένου του δικού μου, ο οποίος φουμάριζε Αντινικότ 22 και με κάνα δύο τράκες που του είχα κάνει, κατάλαβα τι πάει να πει να καπνίζεις σκέτο καμένο χαρτί. Δεν προχωράω σε περαιτέρω δοκιμή, νομίζω πως έγινα κατανοητός: δεν μου αρέσει λόγω του ότι δεν μου αρέσει το Βιρτζίνια, άρα σε όσους αρέσκονται στο Βιρτζίνια, θα αρέσει. Και εξ’ ου και η υψηλή βαθμολογία. 89/100
 
3 Strawberries, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.40Ω, Cotton Candy
 
Για το τελικό προϊόν, χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασίας, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Η εταιρεία μας λέει πως «Tρία διαφορετικά είδη φράουλας ένωσαν τα αρώματα τους με το πιο αναπάντεχο αποτέλεσμα». Κατά κανόνα, η φράουλα είναι δύσκολη όσον αφορά τα υγρά αναπλήρωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα δεν βγαίνει και πολύ καλό για διάφορους λόγους. Έχω δοκιμάσει πολλά υγρά με φράουλα και μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτά τα οποία δεν ήταν αποτυχία. Το άρωμα από το μπουκαλάκι έχει όλα τα καλά στοιχεία που ψάχνω σε ένα υγρό με φράουλα. Οξύτητα, άρωμα και ελάχιστη γλυκάδα. Μην το παιδεύουμε πολύ, πάμε για δοκιμή μετά από το πολύ καλό καθάρισμα για να φύγει το προηγούμενο.
 
Μην περιμένετε να σας πω αν όντως περιέχει τρία είδη φράουλας, ή τι ράτσα είναι η κάθε μία. Αυτό που θα σας πω είναι ότι πρόκειται για ένα ωραίο φραουλένιο υγρό στο οποίο είναι διακριτά στοιχεία και διαφορές από τουλάχιστον δύο αρώματα. Καταλαβαίνει κανείς αυτή τη γήινη αίσθηση που αφήνει στο στόμα το φρέσκο φρούτο, μία γλύκα και αρκετή οξύτητα. Μπορώ επίσης να πω με σιγουριά ότι ένα από τα αρώματα που περιέχει, είναι το Strawberry Ripe, το οποίο ενώ δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα, δένει πολύ όμορφα εδώ. Στη ρινική εισπνοή, κυριαρχούν οι γήινες νότες και η οξύτητα, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη αρώματα φράουλας και μια γλύκα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Για ντουμάνι και χτύπημα μην τα ξαναλέμε, ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Η επίγευσή του δεν είναι επίμονη, αλλά χαλαρή και καθ’ όλα ευχάριστη με μία γλύκα και το άρωμα της φράουλας να μένουν για λίγη ώρα στο στόμα.
 
Ευχάριστο υγρό με προοπτικές να συνοδεύσει πολύ ευχάριστα λευκά ποτά το καλοκαίρι. Θα πρότεινα επίσης τη μίξη του με κάτι μπισκοτένιο, ή ζύμη και μαύρη ζάχαρη, οσμίζομαι αποτελέσματα τα οποία θα εκπλήξουν. Ένα κατά τα άλλα απλοϊκό υγρό, αλλά στην τελική με τόσο καλή απόδοση, ποιος χρειάζεται τις υπερπολύπλοκες γκουρμεδιές? 88/100
 
Αρκετά πιο «απλή» αυτή η σειρά σε σχέση με τα Flavor Sluts και με καπνικές τάσεις. Όπως παρατηρώ, από τα άλλα έξι της σειράς, τα μισά είναι καπνικά ενώ τα άλλα μισά φρουτένια, δίνοντας έτσι ένα τελικό αριθμό 8 καπνικών και 4 φρουτένιων υγρών. Η τιμή τους είναι στα €11,90 και αν υπολογίσουμε και ένα μπουστεράκι στα €4,50, ανεβαίνουμε στα €16,40 για 60ml υγρού. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο εδώ, για άλλους μία τέτοια τιμή είναι φανταστική, για άλλους με αυτή την τιμή θα έπρεπε να μας κερνάνε και καφέ με συνοδεία γλυκού και ιδιωτικής ορχήστρας. Αν υπολογίσουμε ότι τα φθηνά 30μελα κόστιζαν κάπου στα €9 αν θυμάμαι καλά, πάλι κέρδος έχουμε. Αν κάποια στιγμή βρεθούν μπροστά σας, αξίζουν μια δοκιμή. Νομίζω πως θα συμφωνήσουν και όσοι πέρασαν από το περίπτερο της Nexxton στη Θεσσαλονίκη και «τα είπαν» με την καλόγρια...
 

Προσεχώς και μια ανάλυση των καπνικών Uprising!


Αυτά και άλλα που έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα βρείτε και στο blog μου.

cruiser79banner.jpg

Αρέσει σε 6 άτομα

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Χρειάζεται να είστε χρήστης για να μπορέσετε να σχολιάσετε

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.


Συνδεθείτε τώρα