Cruiser79

Prima Mix Shots

1 Δημοσίευση σε αυτό το θέμα

I am back!

Στο κλίμα της εποχής, άλλη μια σειρά τύπου SnV έρχεται στην Ελλάδα. Παρασκευάζονται στην Αγγλία από την Thornton & Ross UK και η διανομή τους στην Ελλάδα γίνεται από την theliquid.gr. Μας έρχονται σε μπουκάλι χωρητικότητας 75ml το οποίο περιέχει ήδη 15ml άρωμα διαλυμένο σε PG, που σημαίνει απευθείας ότι η μέγιστη περιεκτικότητα σε VG δεν μπορεί να ξεπεράσει το 80%. Η σειρά περιλαμβάνει 4 καπνικές γεύσεις και μία φρουτένια με τον κατασκευαστή να προτείνει να κινηθούμε μεταξύ 50 και 60% VG για τα καπνικά και να μην πέσουμε κάτω από 50% VG στη φρουτένια. Για τη δοκιμή μου, τα έφτιαξα όλα με 60-40 βάση (chemco+flavourtec) και χρησιμοποίησα τον Dead Rabbit 24 στημένο με 2*Ni80 Alien by coilology. Πάμε να τα δούμε ένα ένα.

Aztec, 0.9mg, Dead Rabbit 24, 2*Ni80 Alien 0.10Ω, 3.0mm, cotton candy

Ο κατασκευαστής μας μιλάει για ξανθά φύλλα καπνού Burley, μεξικάνικη βανίλια και καμένη ζάχαρη. Ο κατασκευαστής επίσης μας προτείνει ελάχιστη ωρίμανση 4 ημερών και ιδανικά άνω των 7 ημερών. Οκ, στα όρια είμαστε! 

Το άρωμα από το μπουκαλάκι λοιπόν, μόνο καπνικό δεν είναι. Πράγμα όχι και τόσο περίεργο για τα burley που συναντάμε στο άτμισμα. Καταλαβαίνει κανείς ότι η μαλτόλη κάνει αισθητή την παρουσία της και ότι μια δόση βανίλιας είναι εκεί. Μεξικάνικη, γαλλική, Μαδαγασκάρης, δεν την κοίταξα και το διαβατήριο. Κάποιος με αρκετή φαντασία, πολλούς ευσεβείς πόθους και κάνα δυο τσιπουράκια παραπάνω, θα μπορούσε να πετάξει και την ατάκα του ενός εκατομμυρίου: «ρε συ ψιτ, αυτό τριμπεκίζει!». Πάμε να το δούμε και γευστικά.

Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά νομίζω και για να το επιβεβαιώσω το έβαλα και σε κάνα δυο ατμοποιητές με σίγουρα λιγότερα watt και αέρα. Υπάρχει ένα μπέρδεμα από γλυκές και καπνικές νότες, με τη γλύκα να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Το ίδιο βγαίνει και στη ρινική εισπνοή, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη η οποιαδήποτε καπνική υπόνοια έχει εξαφανιστεί και αρχίζει και θυμίζει πάρτι μαλτόλης. Η επίγευση για κάποιο λόγο μου αφήνει και μια οξύτητα. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για χτύπημα και παραγωγή ατμού καθώς αυτό είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός, όπως και με όλα τα τύπου SnV υγρά.

Για να είμαι σωστός, θα πω ότι στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι πρόκειται για διακριτικό και ελαφρύ υγρό και εκεί δεν διαφωνούμε καθόλου. Για κάποιον που αρέσκεται σε άτμισμα βάσης διακριτικά αρωματισμένης με γλυκά και καπνικά στοιχεία, θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή η οποία στα €11.90 για 75ml δεν την λες και κακή. 53/100


Grand Duke, 0.9mg, Dead Rabbit 24, 2*Ni80 Alien 0.10Ω, 3.0mm, cotton candy

Εδώ ο κατασκευαστής μας μιλάει για έντονο σώμα με καθαρή και δυνατή γεύση καπνού που οφείλεται σε χαρμάνι Oriental και Latakia. Το χαρακτηρισμό «ο Βασιλιάς των καπνικών γεύσεων» τον προσπερνάω καθώς είναι κάπως υπερβολικός μιας και δεν πρόκειται για NET υγρά.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι εδώ είναι πιο έντονο. Διακρίνω ξυλώδεις νότες και ίσως ξηρούς καρπούς από τη μύτη οπότε αφού αλλάξω τα βαμβάκια, πάμε να δούμε και τι λέει από γεύση.

Δεν με γέλασε η μύτη μου. Σαν γενική αίσθηση, θυμίζει σε σημεία κάπνισμα πίπας. Υπάρχουν νότες ξύλου, ένα πολύ διακριτικό άρωμα κέδρου, και μια αίσθηση φρεσκάδας που θυμίζει φιστίκι Αιγίνης όπως το συναντάμε στα υγρά αναπλήρωσης. Δεν είναι το Latakia όπως το ξέρουμε οι λάτρεις των ΝΕΤ καπνικών, είναι όμως μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Στην εισπνοή από τη μύτη, το στοιχείο που θυμίζει φιστίκι Αιγίνης γίνεται αρκετά πιο έντονο ενώ στην εκπνοή από τη μύτη εμφανίζονται οι ξυλώδεις νότες κάπως πιο έντονα. Σαν επίγευση, δεν υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό εκτός από μια στιφάδα η οποία μας θυμίζει κατανάλωση ξηρών καρπών.

Ωραιότατος συνδυασμός ο οποίος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για μη ΝΕΤ, τύπου SnV καπνικό υγρό. 64/100

Mild Gold, 0.9mg, Dead Rabbit 24, 2*Ni80 Alien 0.10Ω, 3.0mm, cotton candy

Ο κατασκευαστής μας μιλάει για ένα απαλό, ελαφρύ και ιδιαιτέρως αρωματικό χαρμάνι καπνού bright leaf, ιδανικό για τους λάτρεις των ήπιων γεύσεων και για ολοήμερο άτμισμα. Φέρνοντας το μπουκαλάκι στη μύτη, κάτι δεν μου ταιριάζει στην περιγραφή. Διακρίνω έντονα καπνικά στοιχεία, ξηρούς καρπούς που τείνουν σε φουντούκι και φιστίκι και γενικά τίποτα το ήπιο. Με το ολοήμερο, θα δούμε στη συνέχεια. Πάμε να το δούμε και γευστικά.

Και πάλι η πιστή μου μύτη δεν με γέλασε! Πολύ καλή υλοποίηση καπνού και φιστικιού ή απλά πολύ καβουρντισμένου καπνού που δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Όσο το ατμίζω, τόσο γλυκαίνει η αίσθηση και θυμίζει στην ουσία φιστίκι τύπου αραχίδα περασμένο από το multi όχι όμως φιστικοβούτυρο. Στην εισπνοή από τη μύτη αυτή η αίσθηση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ενώ στην εκπνοή από τη μύτη ο καπνός γλυκίζει και δίνει αρκετά αρώματα. Αν το bright leaf είναι το καπνικό που χρησιμοποιείται στο Liqua Bright Tobacco τότε ο κατασκευαστής έπεσε μέσα. Η επίγευσή του είναι μακρά και έντονη και δίνει την εντύπωση ενός στόματος μπουκωμένου με φιστίκια με καπνικά αρώματα. Θα τολμούσα να πω ότι αν ανακατέψουμε Liqua Bright Tobacco και Eliquid France Famous, αυτό το αποτέλεσμα θα παίρναμε! 76/100 

Mount Vernon, 0.9mg, Dead Rabbit 24, 2*Ni80 Alien 0.10Ω, 3.0mm, cotton candy

Ο κατασκευαστής εδώ μας μιλάει για μια ιδιαίτερη ποικιλία αρωματικού καπνού Virginia με δυνατό σώμα και πιπεράτη γεύση που αποξηραίνεται κρεμασμένο και καπνίζεται σε χαμηλή φωτιά. Για Kentucky Blend δηλαδή. Το άρωμα από το μπουκαλάκι βέβαια, άλλα λέει καθώς θυμίζει αλκοόλ. Για την ακρίβεια brandy χωρίς τις γλυκές νότες στη μύτη. Πάμε όμως να το δούμε και γευστικά.

Όντως, κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την περιγραφή. Μία εμπειρία με Kentucky, την έχω και όσον αφορά το Virginia, δεν το λες και από τα αγαπημένα μου καπνικά. Εδώ δεν βρήκα στοιχεία από κανένα από τα δύο, ενώ η γεύση brandy κυριαρχεί στο τελικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε εύκολα να είναι brandy ή ρούμι, αλλά Virginia δεν είναι. Το έβαλα και σε άλλο ατμοποιητή για επιβεβαίωση και η άποψή μου παραμένει. Μόνη αλλαγή λίγη παραπάνω γλύκα που προφανώς οφείλεται σε στενότερο θάλαμο ατμοποίησης. Στη ρινική εισπνοή οι αλκοολικές νότες βγαίνουν λίγο πιο ισχυρές ενώ στην εκπνοή από τη μύτη αδυνατώ να εντοπίσω κάτι παραπάνω από μια ουδέτερη και γλυκιά αίσθηση. Η επίγευση είναι σύντομη και ελαφρά και περιορίζεται σε μια γλυκιά αίσθηση απροσδιόριστης προέλευσης. Δεν μπορώ να βρω συνοχή σε αυτό το υγρό σε κανένα σημείο του και η χαμηλή μου, αλλά όχι μηδενική βαθμολογία οφείλεται στο ότι δεν μου άφησε κάτι δυσάρεστο. Προτείνω ειλικρινά στον κατασκευαστή να το δει από την αρχή. 20/100

Lemon Strawberry Slush, 0.9mg, Dead Rabbit 24, 2*Ni80 Alien 0.10Ω, 3.0mm, cotton candy

Πάμε και στο τελευταίο υγρό της σειράς. Εδώ ο κατασκευαστής μας μιλάει για γλυκιά και λαχταριστή φράουλα με χυμό φρεσκοστυμένου λεμονιού. Αυτά μαζί με το “slush” του ονόματος, δεν μπορούν παρά να μου θυμίσουν κάτι γρανίτες των δεκαετιών ογδόντα και ενενήντα. Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, είναι ακριβώς αυτό. Γρανίτα φράουλα λεμόνι. Πάμε να το δούμε και γευστικά.

Γευστικά λοιπόν, είναι λίγο πιο άτονο από ότι περίμενα. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν κυριαρχεί κάποιο από τα δύο στοιχεία αλλά βρίσκονται εκεί σε ισορροπία. Το λεμόνι βέβαια γίνεται περισσότερο αντιληπτό και αυτό μάλλον οφείλεται στην μεγαλύτερη επιφάνεια της γλώσσας που αντιλαμβάνεται τις πικρές νότες. Στην εισπνοή από τη μύτη το λεμόνι είναι πολύ πιο έντονο και βγάζει και τις όξινες νότες του ενώ στην εκπνοή από τη μύτη είναι πολύ αισθητή η γλύκα της φράουλας και η οξύτητα του λεμονιού. Η επίγευσή του είναι γλυκιά, όξινη και πικρή, με το τελευταίο στοιχείο να μένει στο στόμα για αρκετή ώρα. Καλό νέο είναι το ότι παρόλο που η φράουλα είναι δύσκολο στοιχείο στο άτμισμα, δεν πετυχαίνουμε συχνά καλές φράουλες, εδώ έχουμε φράουλα χωρίς χημική μυρωδιά και δυσάρεστες νότες. Εντάξει, έχω ατμίσει και καλύτερα λεμόνια, αλλά είναι μια πολύ καλή υλοποίηση. 75/100

Για να πω την αλήθεια, δεν έχω δοκιμάσει τα έτοιμα υγρά της εταιρείας. Έχω διαβάσει κάμποσα, καλά και κακά. Δεν ασχολήθηκα με αυτά. Το σίγουρο είναι ότι τα 3 από τα 5 αξίζουν μια δοκιμή ενώ τα άλλα δύο θέλουν λίγη δουλίτσα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα στον τομέα υγρών τύπου SnV και ελπίζω σε συνεχή βελτίωση πάνω σε αυτά. Το σίγουρο είναι ότι όσο ψάχνουμε τόσο θα ανακαλύπτουμε διαμαντάκια. Όπως για παράδειγμα το Mild Gold αυτής της σειράς.

Αυτό και όσα έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα δείτε και στο blog μου.

cruiser79banner.jpg

Αρέσει σε 5 άτομα

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Χρειάζεται να είστε χρήστης για να μπορέσετε να σχολιάσετε

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.


Συνδεθείτε τώρα