Cruiser79

Νέφαλο by We-cig

1 Δημοσίευση σε αυτό το θέμα

Πάει κάμποσος καιρός από τη στιγμή που ο Νικόλας, ο ιδιοκτήτης της we-cig από το Ηράκλειο επικοινώνησε μαζί μου για να δοκιμάσω αυτή τη σειρά, η οποία παρασκευάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του. Με χαρά δέχτηκα και πολύ λίγες μέρες αργότερα παρέλαβα το πακετάκι με τα οκτώ Shake n Vape μπουκαλάκια και 3 έξτρα μπόνους: 2 ακόμα γεύσεις που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και στις οποίες έκανα κάποιες προτάσεις και μισό κιλό ρακή σπιτικής παραγωγής και αρίστης ποιότητας πρέπει να ομολογήσω. Σατανά! Να θες να αγιάσεις και να μη σε αφήνουν! Αμέσως τα έφτιαξα με μια βάση 60/40 VG με νικοτίνη στον άσσο και τα άφησα στην άκρη αρκετό καιρό, δοκιμάζοντας που και που τι γίνεται. Την τελευταία εβδομάδα, ξεκίνησα και την αναλυτική περιγραφή και ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα.

Ταχινή, Griffin 25+, 2*Clapton 26/32, 3.0mm, 0.40Ω, CB Prime.

Η ταχινή λοιπόν, είναι το πρωινό, το ξημέρωμα. Η περιγραφή του κατασκευαστή μας μιλάει για μείγμα από τρεις διαφορετικές κρέμες και επίγευση ζαχαρούχου γάλακτος. Τη κάτσαμε τη βάρκα! Η μυρωδιά λοιπόν από το μπουκαλάκι, δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο. Έχει γλυκά στοιχεία, στοιχεία καραμέλας και μια φρουτένια οξύτητα η οποία παραπέμπει σε ζαχαρωτά. Μπέρδεμα αρχηγέ μου. Υγράκι στον ατμοποιητή και πάμε να το δούμε.

Αν η περιγραφή ήταν ακριβής, αυτό είναι το σημείο που θα άρχιζα να συμπεριφέρομαι σαν την Έμιλυ Ρόουζ στον εξορκισμό της. Δεν είναι όμως και δεν με χαλάει καθόλου αυτό. Η γεύση και αίσθηση που μου βγάζει, είναι δημητριακά, φρούτα και γάλα, ή μάλλον ξινόγαλο. Δεν προχωράω παραπέρα γιατί είναι εντελώς έξω από τα γούστα αυτό το υγρό και θα το αδικήσω. Θεωρώ ότι βγάζει ωραιότατο προφίλ γάλακτος με δημητριακά παρά την μη συνάφεια με την περιγραφή, και σε όσους αρέσει τέτοιο προφίλ, με τις υγείες τους. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να το δοκιμάσω και με άλλο ατμοποιητή, καθώς υπάρχει περίπτωση να αρχίζουν να βγαίνουν οι κρέμες και δεν το θέλω καθόλου αυτό. Δεν θα το βαθμολογήσω λοιπόν καθώς όπως είπα είναι εκτός γούστου μου και δεν μπορώ να το αναλύσω πιο διεξοδικά.

Ξαθέρι, Griffin 25+, 2*Clapton 26/32, 3.0mm, 0.40Ω, Cotton Candy.

Το ξαθέρι λοιπόν, είναι το πιο εκλεκτό. Ο κατασκευαστής μας λέει για ένα παραδοσιακό λικέρ λεμονιού, και δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού εκτός από το Limoncelo το μυαλό μας. Και η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, είναι ακριβώς αυτό. Φλούδα λεμονιού, αλκοόλ και ελαφρά γλύκα. Έχουν αποπειραθεί και άλλοι κατασκευαστές να πετύχουν αυτό το λικεράκι, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει και πολύ καλά από όσο θυμάμαι. Υγρό στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε.

Ένα πράμα που πρέπει να ξέρουμε όσον αφορά αυτά τα σπιτικά λικέρ, είναι ότι φτιάχνονται είτε με ειδικό οινόπνευμα το οποίο στοιχίζει ακριβά και δεν είναι και πολύ εύκολο να το βρεις, είτε με κάποιο λευκό ποτό συνήθως βότκα ή τσίπουρο. Αυτό εδώ λοιπόν, έχει φτιαχτεί με ρακή! Για ξεκίνημα, δεν είναι καθόλου γλυκό όπως θα περίμενε κανείς. Η γεύση του λεμονιού είναι μεν καθαρή αλλά η έντασή της προσομοιώνει ακριβώς το πνίξιμο της γεύσης από το αλκοόλ. Και επιπλέον, χτυπάει στο λαιμό! Και γιατί ρακή θα μου πείτε και όχι κάτι άλλο? Γιατί ένα από τα μπόνους εκτός κυκλοφορίας που έλαβα, λέγεται ρακόμελο! Στην εισπνοή από τη μύτη, έρχεται το αλκοόλ και άρωμα ξύσματος λεμονιού, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη καταλαβαίνουμε το λεμόνι και μια στυφάδα την οποία έχω συναντήσει σε ice tea λεμόνι. Και αυτή είναι και η επίγευση που αφήνει. Για μένα, ένα πράμα λείπει από αυτό το υγρό και είναι η οξύτητα του λεμονιού μαζί με μια ιδέα παραπάνω γλυκάδας. 87/100 άνετα!

Ραέτι, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Το ραέτι λοιπόν, είναι το κέρασμα, το τρατάρισμα. Είναι η νεότερη προσθήκη στα υγρά της εταιρείας και δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο που μου έστειλε ο Νικόλας. Μου έστειλε την περιγραφή του ξεχωριστά και μας μιλάει για ένα καραμελωμένο κέικ με επίγευση αγριοκέρασο και ανανά. Καλή φάση! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, έχει μια όξινη μυρωδιά φρούτων και στο βάθος βανίλια. Αν δεν είχα ατμίσει κάτι pound cakes από άλλες εταιρείες, δεν νομίζω να μπορούσα να κάνω το συσχετισμό της βανίλιας με το κέικ αλλά αυτό είναι απλά στη μύτη. Στάξιμο μπόλικο και πάμε να το δούμε και από γεύση.

Λοιπόν παιδιά, αυτό το υγρό το έχω ξαναατμίσει, με λίγο διαφορετικές εντάσεις βέβαια και κάποιες μικροδιαφορές. Αλλά η βάση είναι ίδια. Και το όνομα αυτού, Kibitzer της σειράς Five Pawns Taken Three. Τότε είχα γράψει «Γευστικά διακριτικό, με παρουσία ανανά σε όλη τη διάρκεια της τζούρας αλλά με τα στοιχεία της ζύμης/πίτας/κέικ παντελώς άφαντα. Στην εισπνοή από τη μύτη, έντονα αρώματα ανανά με καραμελωμένα στοιχεία ενώ στη ρινική εκπνοή μια διακριτικά αρωματισμένη ζύμη». Νομίζω ότι στα ίδια πλαίσια κινείται και αυτό, με κάποιες προσθήκες. Ο ανανάς εδώ είναι έντονος και πολύ καλής ποιότητας, ενώ ο συνδυασμός κέικ και καραμέλας είναι κρυφός. Μάλιστα, νομίζω ότι δίνει περισσότερο την αίσθηση μια κρέμας, αλλά χωρίς τα στοιχεία που με κάνουν να εξαφανίζομαι όταν ακούω κρέμα. Στην εισπνοή από τη μύτη, εμφανίζεται μια ζύμη η οποία περισσότερο προς το ψωμί φέρνει παρά σε κέικ, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, το προφίλ φέρνει περισσότερο στην περιγραφή. Έψαξα να βρω το αγριοκέρασο, και εμφανίστηκε κάτι που του έμοιαζε μόνο μετά από κάτι απανωτές, σε σημείο που δεν ήμουν σίγουρος αν έμπαινε ή έβγαινε ατμός στη μύτη, το στόμα και τα πνευμόνια μου, και πάλι, αν δεν είχα διαβάσει την περιγραφή δεν νομίζω να το αναγνώριζα. Μάλλον θα θεωρούσα ότι πρόκειται για fruit cake, από αυτά που έχουν πολλά φρουτάκια γλασέ μέσα, αλλά και πάλι επιφυλάσσομαι. Η επίγευση μένει για ώρα και έχει κάποιες αλλαγές. Ξεκινά με αυτή την περίεργη αίσθηση ζύμης και καταλήγει σε μια αίσθηση σαν να έχεις φάει κάποιο γλυκό με αυτό το φρούτο. Όσοι γνωρίζουν τις λευκές τύπου σουπρέμ τούρτες, θα τις μνημονεύσουν. Νομίζω ένα 88/100 του αξίζει και έχω κάποιες παρατηρήσεις που νομίζω θα το ανεβάσουν αρκετά. Θα ήθελα λίγο περισσότερο σώμα στο κέικ, λίγη οξύτητα παραπάνω και να φαίνεται αυτή η χαρακτηριστική γλυκόπικρη ψημένη καραμέλα. Πολύ καλό το υγράκι πάντως.

Αμάλαγο, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Το αμάλαγο λοιπόν, είναι το ίδιο, το απαράλλαχτο. Ο κατασκευαστής μας μιλά για ένα καπνικό υγρό με γλυκές νότες στην επίγευση, ιδανικό για τη βραδινή μας έξοδο. Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι, μας στέλνει αμέσως κάποια χρόνια πίσω. Το RY4, η καμένη ζάχαρη και οι ξηροί καρποί που σκάνε στη μύτη, φέρνουν αναμνήσεις από όλα τα υγρά με τέτοιους συνδυασμούς, στις καλές εποχές τους. Πάμε να στάξουμε λοιπόν να δούμε και τι λέει από γεύση.

Είναι ίσως η πιο διακριτική υλοποίηση τέτοιου τύπου που έχω δει. Έχει δοθεί προτεραιότητα στο RY4D, και η πυραζίνη με τη μαλτόλη είναι εκεί μόνο σε ψήγματα. Φαίνεται άλλωστε και από το χρώμα, δεν έγινε απλά μια απόπειρα κλωνοποίησης Tribeca αλλά μία τελείως διαφορετική άποψη για τις συγκεκριμένες γεύσεις. Άλλωστε το έχουμε καταλάβει, το παλιό καλό, δεν κλωνάρεται, είναι αδύνατον να βρούμε τι πατέντα έχει γίνει και η γεύση του αποδιδόταν κατά κύματα. Λείπουν τα Graham Cracker και τα Sharp Taste τύπου ενισχυτικά, πράγμα που το κάνει να έχει σώμα και όχι τόσο crisp γεύση. Στη ρινική εισπνοή, η πυραζίνη φαίνεται λίγο περισσότερο ενώ στην εκπνοή από τη μύτη αυτό το χαρακτηριστικό RY άρωμα καλύπτει τα πάντα. Η επίγευσή του είναι ελαφριά, ότι πρέπει για ποτό, και περιορίζεται στην καπνική γεύση τριγυρισμένη από μια γλυκάδα καθ’ όλα ευχάριστη. 85/100

Άθος, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Άθος σημαίνει στάχτη, και καταλαβαίνουμε που ακριβώς το πάει ο κατασκευαστής όταν διαβάζουμε στην περιγραφή του ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο καπνικό υγρό το οποίο είναι ιδανικό για όσους προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο. Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι αυτό που συναντάμε ως oriental καπνά στο άτμισμα. Ένας βαρύς καπνός με λουλουδάτες νότες οι οποίες συνήθως οφείλονται σε τριαντάφυλλο ή βύσσινο και σοκολάτα. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση. 

Ωραίος και γευστικός καπνός που μοιάζει με Burley, μαζί με ξυλώδεις νότες και κάποια γλυκά στοιχεία είναι το κεντρικό προφίλ του υγρού. Και πρέπει να έχει και κακάο μέσα. Στη γεύση δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω τα άλλα στοιχεία που περιέχει το υγρό, όμως στη ρινική εισπνοή φάνηκε να έχει κάτι σαν λικέρ μέσα. Στην εκπνοή από τη μύτη, έδωσε περισσότερο το στοιχείο του βύσσινου, αλλά με επιφύλαξη, μπορεί να το βρήκα επειδή απλά μου καρφώθηκε από την αρχική μυρωδιά. Η επίγευσή του είναι μέτριας διάρκειας και κυριαρχεί το στοιχείο του ξύλου. Επιμένω ότι υπάρχει και κακάο.

Δεν θα το έλεγα τσιγαρίσιο, περισσότερο θυμίζει καπνό πίπας, και όντως πιστεύω ότι προορίζεται κατά κανόνα σε αυτούς που μόλις έχουν αρχίσει το άτμισμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το απολαύσουμε με την ίδια ευκολία και ευχαρίστηση οι υπόλοιποι. 89/100

Κοπέλι, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Το κοπέλι, είναι το αρσενικό παιδί. Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη λέξη της κρητικής ντοπιολαλιάς από εμάς τους λιγότερο μυημένους! Ο κατασκευαστής μας μιλά για μαλλί της γριάς, καραμέλες, κρέμες, ζουμερό ροδάκινο και λατρεμένη γεύση τσιχλόφουσκας. Ένας μικρός χαμός με άλλα λόγια! Στη μυρωδιά από το μπουκαλάκι, μόνο ροδάκινο και τσιχλόφουσκα βρήκα, με εμφανές θετικό σημείο της απουσία χημικής μυρωδιάς, που συνήθως είναι αναμενόμενη σε τέτοια υγρά. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.

Μπέρδεμα στη γεύση. Κρέμες, καραμέλες και μαλλί της γριάς, άφαντα. Το ροδάκινο είναι σίγουρα εκεί, αλλά το καλύπτει κατά πολύ η γεύση της τσιχλόφουσκας η οποία περισσότερο θυμίζει τσίχλα λεμόνι. Στη ρινική εισπνοή δεν μπορώ να βρω κάποια διαφοροποίηση και στην εκπνοή από τη μύτη παρατηρώ μια αύξηση στην ένταση του ροδάκινου. Η επίγευση είναι μικρή και μέτριας έντασης και αφήνει μια αίσθηση γλύκας και φρούτου στο στόμα. Σε κάποια σημεία μπορώ να πω ότι μου θύμισε τσάι ή κάτι τέτοιο, γεγονός που ενισχύεται από τη στυφή αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Εμένα μου αρέσει αυτή η αίσθηση, κάνει γενικά τα υγρά αναπλήρωσης πιο φιλικά με αλκοολούχα ποτά.

Πολύ μπερδεμένη απόπειρα, και στην περιγραφή αλλά και στην υλοποίηση. Ίσως μια παραλλαγή που θα έχει μόνο τσιχλόφουσκα και ροδάκινο, μαζί με κάτι να αυξάνει γλύκα και οξύτητα να ήταν πολύ καλύτερη σε αυτό το σκεπτικό. 65/100

Χούμελη, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Η χούμελη είναι το πολύ γλυκό και ο κατασκευαστής μας μιλάει για λαχταριστή κρέμα, καραμελωμένο βούτυρο και μικρές νότες από γλυκιά φράουλα. Λαχταριστή τι? Καραμελωμένο τι? Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα! Για καλή μου τύχη, δεν μύρισα βούτυρο στο μπουκαλάκι. Αυτό που μύρισα είναι ωραία κρέμα και πάρα πολύ καλή φράουλα, με την οξύτητά της ακόμα να με τριγυρίζει. Βαθιά ανάσα παρόλα αυτά και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου ευτυχώς. Ή δεν υπάρχει καθόλου βούτυρο στη συνταγή, ή έχω αποκτήσει ανεκτικότητα σε αυτή τη γεύση. Ψηφίζω το πρώτο. Η γεύση είναι κρεμώδης με αρκετή ένταση στη φράουλα ενώ τα γλυκά και τα όξινα στοιχεία ισορροπούν πάρα πολύ ωραία. Στην εισπνοή από τη μύτη, η οξύτητα κλωτσάει αρκετά με το άρωμα της φράουλας να είναι τελικά αυτό που μένει, ενώ στη ρινική εκπνοή η αίσθηση είναι φραουλένια και βελούδινη. Η επίγευση, θυμίζει milkshake φράουλας αλλά χωρίς τη γλύκα.

Μία αρκετά διαφορετική υλοποίηση από όσες φραουλόκρεμες έχω δοκιμάσει. Για αρχή, τις περισσότερες τις αφήνω στην άκρη από την πρώτη τζούρα. Σίγουρα απέχει αρκετά από τις προτιμήσεις μου, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Πιστεύω ότι οι ατμιστές που αρέσκονται σε προφίλ κρέμας-φράουλας θα το βρουν ξένο στην αρχή, αλλά τελικά θα τους κερδίσει η έλλειψη επιθετικότητας και οι ήπιες νότες του. 81/100 με απώλεια βαθμών λόγω ασυνέπειας με την περιγραφή. Για καλή μου τύχη!

Αλάργο, Dead Rabbit 24, 2*Coilology Ni80 Alien, 3.0mm, 0.10Ω, Cotton Candy.

Το αλάργο είναι το μακρινό και ο κατασκευαστής μας μιλάει για ινδική καρύδα, βελγική μαύρη σοκολάτα, καραμελωμένο βούτυρο, κρέμα και τούρκικα καπνά. Άντε πάλι με αυτό το καραμελωμένο βούτυρο! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι θυμίζει κάτι με ρούμι ή άλλο αλκοολούχο και σοκολάτα. Καρύδα και καπνό δεν βρήκα πουθενά στη μύτη, ενώ η κρέμα αν υπάρχει, είναι φυσικό να χάνεται στις υπόλοιπες εντάσεις. Το βούτυρο, ελπίζω να υπάρχει όσο ακριβώς και στο προηγούμενο, καθόλου δηλαδή. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.

Χαλαρή σοκολάτα είναι η πρώτη έκφραση που μου έρχεται στο μυαλό μετά την πρώτη τζούρα. Η καρύδα υπάρχει σε πολύ μικρό βαθμό ενώ καπνά στη γεύση δεν ένιωσα. Τα βρήκα σίγουρα στη μυρωδιά που αφήνει ο ατμός στο χώρο. Βούτυρο και πάλι άφαντο, ευτυχώς, ενώ η κρέμα πιστεύω ότι είναι το υλικό το οποίο στρογγυλεύει την όλη εμπειρία, χωρίς να αφήνει χαρακτηριστική γεύση. Στην εισπνοή από τη μύτη, η καρύδα γίνεται πιο εμφανής αλλά όχι περισσότερο από τη σοκολάτα ενώ στη ρινική εκπνοή υπάρχει ένα γενικό μπέρδεμα που θυμίζει αρωματισμένο με σοκολάτα toffee. Η επίγευση αφήνει μια γλυκιά οξύτητα στο στόμα καθώς και μια πολύ έντονη στυφάδα, γεγονός που κάνει το υγρό ιδανικό συνοδευτικό για μπύρες. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. 71/100

Ξέρω ότι η σειρά κυκλοφορεί αρκετό καιρό και πιστεύω ότι δεν έχει λάβει την προσοχή που της αξίζει. Με πολύ λίγες διορθωτικές κινήσεις τις οποίες θα προτείνω στον κατασκευαστή, νομίζω ότι μπορούν να ανέβουν ακόμα παραπάνω. Η πλειοψηφία πιστεύω ότι αξίζει μια δοκιμή, το προφίλ τους κατά κανόνα είναι μια νέα οπτική γεύσεων που ήδη ξέρουμε. Στα €6,90 το 30μελο και στα €11,00 το 60μελο, είναι νομίζω λογικότατες τιμές. Πολύ θέλω να δω και τις άλλες δύο γεύσεις τις οποίες ετοιμάζει και θα έχουν προφίλ καρυδόπιτας και πορτοκαλόπιτας. Όσο για το Ζελήτα, το οποίο κυκλοφόρησε στη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θα επανέλθω στο μέλλον. Η beta version (ένα από τα δύο μπόνους που μου έστειλε για δοκιμή) φαντάζομαι θα έχει υποστεί κάποιες βελτιώσεις!

Αυτά, και όσα άλλα έχω κατά καιρούς γράψει, μπορείτε να τα βρείτε και στο blog μου.

cruiser79banner.jpg

Αρέσει σε 6 άτομα

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Χρειάζεται να είστε χρήστης για να μπορέσετε να σχολιάσετε

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.


Συνδεθείτε τώρα